Топ 10 ползи от използването на масажен пистолет

Разберете какво е масажен пистолет и защо трябва да го включите към ежедневието си в следващите редове

Какво е масажен пистолет?

Масажните пистолети са една от последните иновации, която спомага за процеса на възстановяване на мускулите  От създаването на масажния пистолет през 2008 г., той се превърна в любимо средство за възстановяване на мускулите на много спортисти и любители на спорта  в света.

Известно е, че масажният пистолет предлага същите резултати като дълбокия масаж на тъканите. Иновативното е, че можете да получите всички предимства на дълбокотъканния масаж в рамките на минути в най-удобното за вас време.

Масажните пистолети са изключително търсени през последните години, заради  многото предимства, които те могат да предложат-от облекчаване на болки и травми до стимулиране на  кръвообращението и още много други. Заслужава си да отбележем, че  при използването на масажен пистолет, вие съкращавате и времето за възстановяване на мускулите.

Ние от Атидора се доверяваме на ето този страхотен масажен пистолет от technomani.bg Това, което най-много ни допадна при него е, че е изключително лесен за употреба. Пистолетът разполага с 4 различни глави, с които може да правите масаж на различните мускулни групи в тялото и цели 6 нива на вибрация. Това означава, че вие по ваше желание може да контролирате силата на масажа. Ако никога досега не сте използвали масажен пистолет, това не трябва да ви тревожи. Масажният пистолет от technomani.bg пристига с упътване, в което много достъпно е обяснено коя глава за кои мускули се използва, както и по колко време трябва да масажирате дадена мускулна група. Освен това този масажен пистолет е изключително лек- само 1,1 кг, зарежда се и се почиства много лесно. Това определено е една страхотна инвестиция за вашето здраве. Лесно преносим, може да го използвате както за тренировки в зала, така и на открито. А ако се чудите, от какво още се нуждаем за ефективна тренировка извън фитнес залата, може да разгледате статията ни ето тук.

Ето кои са 10-те предимства на масажния пистолет, които трябва да знаете:

1. По-добри спортни резултати, предотвратяване на наранявания и възстановяване

Ударният масаж, осигурен от масажен пистолет, спомага за подобряване на мускулното свиване, което води до удължаване и укрепване на мускулите и фасциалните тъкани. Превръщането на масажната терапия в част от начина ви на живот и след тренировка е чудесен начин за облекчаване на стреса. Основната цел на масажа е да спомогне за отпускането на мускулите и да облекчи напрежението в тялото.

За всеки дълбок тъканен масаж с масажните пистолети се освобождава напрежението в мускулите и това води до подобрена циркулация, тъй като кръвта и тъканните клетки обменят вещества, които спомагат за засилване на метаболизма на тъканите. Доставката на хранителни вещества и кислород също се подобрява благодарение на масажа, поради което се увеличава кръвообращението в цялото тяло. Използването на масажен пистолет лекува и предотвратява наранявания, тъй като подобрената циркулация спомага за разграждането на срастванията, а увеличеното производство на хранителни вещества и течности може да помогне за по-бързо възстановяване на тъканите.

Спортните резултати също се подобряват, тъй като масажните пистолети спомагат за увеличаване на мощността и производителността, което прави мускулите по-гъвкави и ефективни.

2. Усъвършенствано вибрационно лечение и мощно облекчаване на болката

Вибрационното лечение е форма на лечение, която се основава на вибрации .Интересното е, че масажният пистолет доставя вибрации дълбоко в мускула, използвайки техниката на „ударна терапия“. Вибрациите от масажа спомагат за подобряване на кръвообращението и лимфната циркулация около тялото, което помага да се произвеждат повече кислород и хранителни вещества в мускулите. Резултатът от това е бързо възстановяване, подобрен обхват на движение, облекчаване на болката и облекчаване на мускулната умора. Болка във врата, раменете и кръста може лесно да се облекчи с усъвършенствания вибрационен ефект от масажните пистолети.

3. Рехабилитация

Известно е, че масажът е една от най-ефективните форми на рехабилитационна терапия, тъй като не само ускорява процеса на възстановяване, но и предотвратява повторно нараняване. Масажните пистолети работят като допълнение към стандартния процес на рехабилитация на наранявания и насърчават заздравяването и възстановяването на атрофиралите мускули поради травма или заболяване. Подобрената циркулация в мускулите и фасциалните тъкани помага на наранените участъци да станат по-гъвкави и да заздравеят за кратко време.

4. Освобождаване на млечна киселина

Млечната киселина се образува, когато нивата на кислород в тялото са ниски и тялото започва да го компенсира, като преобразува новообразувания лактат в енергия. Това често се случва по време на интензивни упражнения и млечната киселина има тенденция да се натрупва в кръвта по-бързо, отколкото може да изгори. Това може да ви накара да се чувствате изтощени, да ви се гади и да имате спазми в мускулите. Използването на масажен пистолет спомага за освобождаването на млечна киселина и други токсини от мускулите.

5. Увеличаване кръвния и лимфния поток

Масажните пистолети осигуряват дълбок тъканен масаж, който увеличава скоростта на притока на кръв и стимулира нервните рецептори, отговорни за разширяването на кръвоносните съдове. Лимфата работи за отстраняване на отпадъците и токсините от телесните тъкани и потокът се контролира от мускулни контракции; това означава, че по-малко активните хора може да не стимулират достатъчно лимфната циркулация, докато много активните хора могат да натрупват твърде много от нея. С пистолет за масаж обаче можете да създадете баланс, тъй като той помага за подобряване на циркулацията в цялата лимфна система.

6. Активира нервната система и мускулите

Нервната система стимулира и регулира дейността на мускулите и поддържа хомеостазата на тялото. За всяка дейност върху мускулите нервната система се уведомява. Масажните пистолети помагат да се стимулират рецепторите на симпатиковата нервна система, като по този начин освобождава напрежението и помага на мускулите да се отпуснат, като същевременно подобрява мобилността.

7. Облекчава мускулните спазми и скованост

Масажните пистолети могат да помогнат за облекчаване на мускулни спазми и скованост, които могат да възникнат при интензивна тренировка. Масажният пистолет работи, като оказва натиск върху мускулите, сухожилията и връзките, за да им помогне да се отпуснат, като по този начин намалява спазмите и болезнените контракции.

8. Премахване на белези

Масажните оръжия осигуряват дълбок тъканен масаж, който ще помогне за премахването на белези. Можете да използвате масажни пистолети не само за спортни наранявания, но и за белези след операция.

9. Подобряване на  движението

Масажните оръжия действат върху мускулите, съединителната тъкан, сухожилията и ставите, като всички те работят заедно, за да подпомогнат мобилността. С постоянното използване на масажни пистолети, ставите ще бъдат по-гъвкави и по-малко податливи на разтежения и навяхвания. Отпуснатите мускули и фасциалната тъкан и подобреното кръвообращение работят заедно за подобряване на гъвкавостта и обхвата на движение на тялото.

10. Уелнес ползи

Има много други ползи за здравето на масажните пистолети, освен отпускането на мускулите и облекчаването на болката. Това включва повишена подвижност, подобрен сън и подобрен имунитет. Също така е полезно при депресия и тревожност, стрес и безсъние. Масажният пистолет е идеален и просто за релаксация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *