Топ зловещи маски от Чистката

Този юли правилата вече не важат! След рекордния успех на Първата чисткаот 2018 г., свръхпопулярният иновативен франчайз на Blumhouse навлиза в неизследвани територии с новата част от поредицата – Вечна чистка. Ние от Атидора сме големи фенове на поредицата. Специално за вас подбрахме 10-те най-впечатляващи маски от всички филми до сега.

Ще започнем с топ маските от най-новия филм от поредицата, а именно  Вечна чистка, който ние имахме удоволствието да гледаме. Премиерата на филма е 2 юли и ние силно ви препоръчваме да го гледате. Ще издадем, че той е по-различен от останалите и ще ви изненада. На кратко сюжетът му е:

След като членове на престъпна банда решават, че не искат годишната Чистка да бъде само една-единствена нощ, а вместо това трябва да продължи безкрайно, те запалват искрата на нестихващ бунт и се отправят на изпълнена с хаос и кланета кампания за превземането на Америка. Вече никой не е в безопасност, независимо зад колко дебели стени се крие. 

Ето ги и 3-те най-впечатляващи маски от  Вечна чистка:

А ето ги и 10-те най-ужасяващи и запомнящи се маски от всички филми от поредицата

10:The Face Of God Mask

Tази маска се появява в Чистката, когато Лиз и Шейн са внезапно нападнати, докато се опитват да се качат в колата си, малко преди началото на чистката. Маската предизвиква истински шок във филма в този момент, тъй като Лиз и Шейн са сплашени от зловещия стоицизъм на носителя на маската. Това, което прави тази маска наистина страховита, е изписването на думата „Бог“ на челото. Това показва, че носителят й мисли, че е всемогъщ и неудържим.

9:The Blackface Mask

Макар че се появява съвсем за кратко в началото на Чистката: Избори, тази маска остава една от най-плашещите зрителите и до днес. Зрителите я тълкуват по различен начин, като има предположения за расизъм.

8: The Horned Mask

Тази маска се появява в Първата чистка по време на парти, преди то да се превърне в кървава баня. Тя ужасява зрителите със зловещите червени лещи и рогата, които й придават наистина дяволски вид.

7:The Cross Mask

Появявайки се в Чистката: Анархия, тази маска се различава от много други маски в този франчайз. Вместо да е направено от пластмаса или други материали, това всъщност е боя за лице, носена от един от участниците в Прочистването.

6: Uncle Sam

Появявайки се в третия филм от поредицата Чистката: Избори, тази маска се носи от „чичо Сам“, лидер на група руснаци, които са пътували до САЩ, за да участват в годишната Чистка. Облечени като различни американски фигури, те се противопоставят на идеята за прекратяване на чистката. Чрез зловещото префасониране на тази американска икона, маската е обезпокоителна както с външния си вид, така и с посланието, което носи за американското насилие.

5:Kiss Me

Тази маска се носи от Кими, един от основните антагонисти на Чистката: Избори. Често окъпана в червена светлина, тази маска с полузатворени очи и остри зъби има изключително обезпокоителен и зловещ вид. Като добавим към това думите „Целуни ме“, надраскани в горната част на маската, няма как да не потръпнеш при вида й.

4: Smiling Masks

Тези маски се носят от главните антагонисти на първия филм. За пръв път виждаме тези маски през охранителната камера, поставена на входната врата на къщата на семейство Сандин и те са напълно в унисон на фалшиво-веселото поведение на младежите. Големите маски са запомнящи се поради преувеличените и зловещи усмивки, както и тъмните им очи. Освен това, това са първите маски, показани в детайли във филма, за да зашеметят зрителите с нивото си на страховитост.

3: American Flag Skull Mask

Носена от участник в чистката от Чистката: Избори, това е поредната политически ориентирана маска на франчайза. Маската изобразява череп с надписан американски флаг. Подобно на маската на Чичо Сам, тази маска също поставя въпроса за американското насилие.

2: The Sack Mask

Тази маска се появява в Първата чистка. Тя е изкустно направена от чувал, с дупки за очи, а устата е облицована с истински човешки зъби. Няма как да не ви напомни на маската на Letherface- друга икона на ужасите. Тази маска впечатлява със своята простота и ефективност. Тя наистина е доказателство колко обезумял е нейният притежател.

1:Lady Liberty

А сега достигаме и до почетното първо място в тази класация. Няма как да не споменем, че това е любимата маска и на нас от Атидора. Превърнала се в наистина иконична, това е друга политическа маска от Чистката: Избори и е носена от друг член на групата на чичо Сам. Тази маска изобразява окървавена версия на Статуята на свободата. Въпреки че тази маска има същата комбинация от визуална страховитост и по-дълбоко политическо значение, това, което наистина я отличава, е използването на LED светлини. Благодарение на изобретателния си и запомнящ се дизайн, тази маска и до днес вдъхновява хората за костюмите им за Хелоуин.

Вдъхновени от Lady Liberty, ето и нашите маски за Чистката

Photos: Internet

3 thoughts on “Топ зловещи маски от Чистката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *