Препоръчано от Atidora: Naturel Cosmetics

Този път в рубриката ни „Препоръчано от Atidora“ ви срещаме с Naturel Cosmetics- 100% натурална, чиста и подмладяваща козметика от Розовата долина. Naturel Cosmetics е бранд за всички вас, които истински обичате себе си и искате да знаете с какво точно „храните“ всекидневно своя най-голям орган, вашата кожа. Повече за марката разберете от самите й създатели в следващите редове.

Разкажете ни за бранда и неговата история

Здравейте, ние сме Ивелина и Димитър, ние сме Натурел Козметикс.
Партньори сме както в живота, така и в работата. Аз съм магистър по Индустриален мениджмънт от ТУ гр.София, имам и специалност по Маркетинг и бизнес планиране от УНСС гр.София, а Димитър има над 20 години опит в правенето на бизнес в България.
Идеята за Натурел Козметикс дойде като естествено продължение на начина ни на живот, който се стремим да бъде максимално близък до естественото, както и огромната любов към българското ни Розово наследство. Втурнах се по всички курсове, обучения и уъркшопове за правене на органична козметика, които успявах да открия – в страната, в чужбина, на живо и онлайн, с единствената цел да сбъдна мечтата, която беше обсебила съзнанието ми, а именно да създам бранд за възможно най-чиста и честна козметика в България. Официално брандът съществува от 2017.
По пътя се сблъскахме с много трудности, повече от колкото можехме да си представим, най-вече административни. Липсват ясни и точни правила в закона, които да се отнасят конкретно за нашия сектор. Освен това, растежът ни макар да го има и да е прогресивен е много бавен – хората са недоверчиви към нови марки, като до някъде ги разбираме. В интернет и в социалните мрежи вече всеки втори предлага домашна козметика, приготвена в съмнителни условия, тотално извън закона, тиражират се гръмки обещания за „магически” кремове и това допълнително обърква хората, на които става все по-трудно да отсяват истински качествените продукти, и така губят интерес към Натуралната и Органична козметика. Реално ние не влагаме директни пари в реклама и разчитаме най-вече на методът „от уста на уста”, което ни води не много клиенти, но пък много лоялни, връщат се при нас месец след месец и година след година.

Каква е философията на Вашия бранд?

Безкомпромисни сме относно качеството на нашите продукти – много
внимателно подбираме суровините и опаковките си. Възприемаме нашите продукти, не просто като кремове, а като храна за нашия най-голям орган, а именно нашата кожа. Затова и повечето от съставките, които влагаме са ядливи и се използват в хранителната промишленост.

Трудно ли се развива такъв бранд в България?

Да, по-трудно отколкото си мислехме в началото, когато се зароди идеята. Както казах и в началото, няма ясни правила, липсва достъпна информация, освен това хората са недоверчиви към нови брандове, доверяват се най-вече на агресивно рекламирани такива с огромни бюджети по масовите медии и интернет. Съществува и нелоялна конкуренция, както и свръх-предлагане, както и нечестни лозунги и неистински претенции за определени продукти.

Хората, често смятат, че по-скъпите козметични марки са по-добри. Вярно ли е
това според вас и какво значение има съотношението цена/качество?

Да, качеството изисква определена цена на крайния продукт и зависи от вложените в него съставки. Срещат се и случаи на излишно завишени цени, които по никой начин не оправдават съдържанието в бурканчето. Логистиката и препродажбата през търговски представители също повишава, и то с не малко цената на продуктите. Съотношението цена/качество има значение, но до определена граница, над която всичко е маркетингов трик, с който се втълпявa на
хората, че винаги по-скъпото е по-хубаво и качествено. Съветвам хората да си изградят като полезен навик да четат съставките в сектор INCI на опаковката.

Как и къде се произвеждат и тестват вашите продукти?

Абсолютно всички наши продукти се произвеждат лично от нас, по формулирани от нас рецепти, в наше сертифицирано Ателие за производство на бутикова козметика. Всеки един продукт отговаря на последните изисквания на ЕС и има външна професионална оценка за неговата безопасност и ефективност.

Какво е мнението ви за тестването върху животни?

Не тестваме върху животни. Продуктите ни са изцяло веган и не съдържат съставки от животински произход.

Предлагате ли възможност за консултация преди покупка според типа кожа или
проблемите на клиента?

Не само, че предлагаме индивидуална консултация при покупка, но и насърчаваме хората да го правят. Защото по наши наблюдения повечето хора не познават добре кожата си и следователно много често подбират неподходящите за тях продукти, като по този начин влошават състоянието й. Ние сме винаги насреща, за да насочим нашите клиенти към избирането на най-подходящия за техния тип кожа продукт, както на посочените телефони, така и официалния ни сайт, нашите фейсбук страница и инстаграм профил.

Какво ще препоръчате за сезон есен/зима като грижа за кожата ?

Изборът на продукти за всеки сезон е строго индивидуално, но най-често за сезон есен/зима препоръчваме за склонна към сухота кожа Регенериращия ни крем за лице Роза в комбинация с Регенериращия околоочен крем, съответно за комбинирана, склонна към омазняване кожа Хидратиращ крем за лице отново комбиниран с Регенериращ околоочен крем. Подмладяващия ни серум за лице е подходящ за всеки тип кожа и се поставя под основния крем за лице, като дарява
кожата с незаменими активи.

Имате ли бюти рутина/рутини и какви?

Разбира се, че имам и няма да изненадам никой, като кажа, че ежедневния ми бюти ритуал се състои от продукти с марка Натурел Козметикс. Започвам деня с Двуфазен почистващ лосион Роза и Портокал (предстои да излезе на пазара до броени седмици, съветвам да следите сайта и социалните ни мрежи), който освен, че почиства кожата ми от излишен себум, я тонизира и подготвя за поставянето на Подмладяващия ни серум за лице, който е с изключително нежна текстура и попива веднага в кожата, накрая поставям крем за лице според сезона – през по-топлите месеци обикновено Цитрусов озаряващ крем за лице, а в по-студените Регенериращ крем за лице Роза, но и в двата случая зоната на околоочния контур третирам с Регенериращия ни околоочен крем, който е изключително фин и нежен дори към най-чувствителните очи. Вечер следвам абсолютно същите стъпки. Грим в ежедневието си, освен червило за устни на минерална основа, не използвам по простата причина, че няма нищо за прикриване и обичам усещането кожата ми да диша и да си бъда само „по кремче Натурел”. Повечето клиентки споделят също, че неусетно са захвърлили пудри и фон-дьотени и се радват на
усещането на чистата, нахранена и озарена кожа.

Колко време трябва да ползваме даден продукт, преди да видим резултат?

Ефектът в повечето случаи е мигновен! Като разбира се нямам предвид за мигновено изчезнали бръчки, а говоря замигновена хидратация, мигновено усещане за мекота, свежест и спокойствие на кожата.
А иначе резултатите са с натрупване, може би след месец, два вече се наблюдава видимо озаряване и освежаване на кожата, тя просто започва да сияе. Контурът на фините линии се омекотява, кожата придобива здрав вид.

С какво ще ни изненадате в бъдеще?

Както споменах съвсем скоро пускаме 2 нови продукта – Почистващи двуфазни лосиони за лице 100% органик, за различни типове кожа. За началото на 2021 година също сме планирали пускането на един много чакан и желан продукт, а именно Интензивно хидратиращ лосион за тяло, за кадифена и мека кожа.

Кои са лично Вашите топ три продукта за всички времена?

Лично за мен топ три изглежда така:

Подмладяващ серум за лице, Натурел Козметикс

Регенериращ околоочен крем, Натурел Козметикс

Цитртусов озаряващ крем за лице, Натурел Козметикс

Димитър пък е заклет фен на Подмладяващия серум за лице, защото харесва леката му текстура и като повечето мъже не обича да има мазно усещане върху кожата си.

Снимки: Naturel Cosmetics

1 thought on “Препоръчано от Atidora: Naturel Cosmetics

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *