Препоръчано от Atidora: Herbis

atidora herbis

В рубриката ни „Препоръчано от Atidora“ ви срещаме с Herbis – 100% натуралнa българска козметика. Herbis е бранд за всички, които също като нас, избираме само истински и чисти продукти, с които да поглезим тялото си. Мисията им е чрез постигане на висок пазарен дял и национално покритие да популяризираме натуралната козметика сред широк кръг потребителии е да подтикнат повече хора да използват редовно здравословни и натурални продукти. Повече за този прекрасен български бранд, който искрено вярва в ползите от натуралните продукти в нашето ежедневие, ще разберете от в следващите редове:

Разкажете ни за бранда и неговата история.
Хербис е семейна фирма. Стартирахме я с жена ми и нейният брат през 2017 година. До тогава бях натрупал солиден опит в сферата на козметиката, работейки в различни фирми в сектора. Като хора, които предпочитат натуралните продукти и природосъобразния начин на живот, винаги сме търсели козметика и хранителни продукти с чист състав и произход. Така и по естествен път се роди идеята да създадем Хербис. Бранд, предлагащ продукти със 100% натурален състав.

Трудно ли се развива подобен бранд в България?
В България има множество марки натурална и био козметика. В същото време пазара е доста малък и ограничен. Смятам, че всички, които се занимаваме с такъв тип производство сме колеги, а не конкуренти. Всички се стремим да популяризираме натуралната козметика и да увеличим пазарният и дял спрямо останалите продукти на пазара.

Ще споделите ли основните предимства на натуралната и био козметика според вас.
Продуктите с натурален и особено био състав имат редица предимства. По- добре се усвояват от човешката кожа. Имат множество полезни свойства за кожата и организма. Натурални масла в тези продукти ухаят страхотно и успокояват сетивата. Освен това, натуралните продукти вървят ръка за ръка с устойчевото развитие на света.

Хората, често смятат, че по-скъпите козметични марки са по-добри. Вярно ли е това според вас и какво значение има съотношението цена/качество ?
При някои видове висок клас козметика се използват много скъпи съставки и суровини. В такива случаи високата цена на продукта е основателна. Има разбира се и случаи, когато в цената са заложени огромни маркетинг бюджети, без това да означава, че продукта си струва парите. И обратното – винаги съм се чудел на козметични продукти с изключително ниска цена. Ако се платят всички данъци и разходи.. себестойност и транспорт. Не знам какво трябва да съдържат тези продукти, за да се продават на 3-4 лв. за краен клиент.

Какво е мнението ви за тестването върху животни ?
Смятам, че е недупостимо. Трябва да има регулации забраняващи това. А и самите клиенти, не купувайки такива продукти, ще принудят производителите да се откажат от такива ужасни практики.

Много хора смятат, че био и натуралната козметика е нетрайна. Вярно ли е това, изискват ли продуктите по-специално съхранение?
Съществуват много варианти за натурални консерванти, чрез които да се постигне напълно нормален срок на годност. Някои продукти, съдържащи масла, променят съществено консистенцията си при големи температурни промени. Затова е добре да се съхраняват на хладно и тъмно.

Какво ще препоръчате като козметика за сезона ?
Серии за хидратация и възстановяване на косата, която сега е изложена на студено време и вятър. Също продукти против косопад, който е често срещан проблем през зимата и пролетта.

Козметика за здрава коса и скалп

Ако трябва да заминем на почивка и можем да вземем само няколко продукта с нас, кои да бъдат те? (лично ваши любими)
Задължително слънцезащитни продукти. И според дестинацията-натурален спрей против комари 🙂

Какви са основните съставки във вашите продукти и има ли такива, които съдържат сулфати?
Съставките са предимно натурални масла и билкови екстракти. Не съдържат сулфати. Използваме натурални пенители, като екстракт от Сапунария.

Колко време трябва да ползваме даден продукт, преди да видим резултат ?
Различно е за всеки продукт, но като цяло мога да кажа, че натуралните продукти имат по- добър ефект с натрупване. Тоест при по-продължителна употреба ще видите и по- съществен резултат. Например една терапия против косопад, включваща шампоан + екстракт против косопад без отмиване, би имала ефект още от първите дни. Но след един месец употреба, резултатите ще са много по видими.

Каква е философията на вашия бранд?
Философията ни е да предлагаме продукти със страхотен състав и така да накараме повече хора да се обърнат към натуралните продукти в ежедневието си.

Кои са лично вашите топ три продукта за всички времена 🙂
1.Кафе скраб Хербис
2.Кафе скраб Хербис
3.Кафе скраб Хербис

Страхотния скраб, който ние имаме удоволствието да тестваме, може да видите тук

Какво да очакваме от вас в бъдеще и какво си пожелавате 🙂
Може да очаквате нови интересни продукти. Пожелавам на всички една страхотна и вълнуваща година.

Всички прекрасни продукти може да разгледате тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *