Книги: Огледални убийства

Излезе „Огледални убийства“ – нов трилър от Антъни Хоровиц

Трилърът е продължение на шедьовъра му „Мозайка от убийства“, в което отново се срещаме с прочутия детектив Атикус Тип и бившата редакторка Сюзън Райланд.
Антъни Хоровиц заплита невероятна интрига, разказвайки две различни истории. В „Огледални убийства“ ще се
насладим на уменията му да подрежда пъзел от разнолики герои, чиито мотиви не могат да бъдат разгадани до
шокиращия финал.

Сюжет

След като се оттегля от издателския бизнес, Сюзън Райланд се посвещава на нещо различно. Тя управлява малък хотел на остров Крит заедно със своя приятел Андреас. Това е нещо, което Сюзан винаги е искала, но всъщност Лондон все повече й липсва. И тогава се появява едно предизвикателство, след като в хотела пристига семейство Трехърн. Възрастната двойка разказва на Сюзан една странна и загадъчна история за жестоко убийство, извършено в техния хотел в деня на сватбата на дъщеря им Сесили. Това събужда у нея спомени за работата й като редактор на романите на покойния писател Алън Конуей. Той познава жертвата на убийството – Франк Парис – и е бил в хотела, за да черпи вдъхновение от трагедията за своята трета книга „Атикус Тип се заема със случая“.

Осем години по-късно Сесили прочита романа и е убедена, че човекът, осъден за убийството на Парис – румънски имигрант, работил като служител в хотела – е невинен. Тя споделя своите впечатления с родителите си и след това мистериозно изчезва. Семейство Трехърн предлагат на Сюзън да се върне в Англия и да разбере какво наистина се е случило.

Спазвайки своята запазена марка, Антъни Хоровиц пише две напълно различни като стил истории за мистериозни убийства, вмъквайки по средата романа на Конуей. В него Атикус Тип разследва убийството на прочута кинозвезда, а в историята са скрити или кодирани отговорите на всички въпроси пред Сюзан. Конуей е известен със своите шокиращи обрати, намеци, шеги и анаграми, а героите му са донякъде огледални образи, но представени като гротески на истинските персонажи, замесени в убийството на Франк Парис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *