Какво оборудване е нужно за една ефективна тренировка извън фитнес залата ?

Тренировка извън фитнес залата? Разбира се, че е възможно. Разберете какво оборудване е нужно, за да я направите в следващите редове.

Като треньори, ние често се сблъскваме с мнението, че единственият вариант за добра тренировка е във фитнеса. Вярно е, че там може да намерите една много широка гама от уреди и аксесоари, но това не означава, че една добра тренировка може да се проведе само там. Ние самите тренираме в домашни условия, навън и в зала и напълно сериозно ви заявяваме, че ефективна тренировка маже да проведете навсякъде.

С опита си установихме, че реално се нуждаете от изключително малко оборудване, за да тренирате пълноценно. Много хора смятат, че ако не искат да тренират в зала, трябва да отделят маса пари, за да закупят професионална екипировка за тренировки. Това изобщо не е вярно ! Не се нуждаете нито от много място, нито от много уреди и аксесоари. 

В тази статия ще ви споделим от какво се нуждаете за една добра тренировка извън залата. В момента времето става все по топло за тренировки навън и ние силно препоръчваме да опитате да тренирате на открито. Там освен, че ще ви е много по-просторно и свежо, ще получите и така вужния Витамин D.

При нашите тренировки ние използваме точно три вида спортни аксесоари. Кои са те и защо ги избрахме, ще разберете сега!

Номер 1: Йога постелка или фитнес постелка

Това е задължителен елемент за една приятна тренировка. Ако нямате в момента може да опитате и с дебела хавлия, но не ви съветваме. Няма да ви бъде удобно и може да се нараните. Качествената постелка е от съществено значение, за да имате устойчивост при упражненията, да не се изцапате и да имате добра изолация от земята. Ние открихме изключително удобни, леки и компактни постелки от technomani.bg. За нас беше много важно да са леки, за да можем да ги пренасяме навсякъде, дори при пътуване. Тези постелки са чудесни в това отношение и заемат малко място. Ние ги носим с нас при тренировки на открито и правят чудесна изолация. Постелките са подходящи за ежедневна употреба на открито и на закрито, както от начинаещи, така и от по-напреднали. Те осигуряват основно ниво на комфорт и сцепление при всяко упражнение и може да ги сгънете на две за повече мекота. Почистват се много лесно след тренировка и цената им е страшно добра. Изработени са от 100% полиетиленова пяна с размери: 140х50 см и дебелина 6,5 см.

Номер 2: Масажен пистолет

Масажният пистолет е от изключителна важност за нас и винаги препоръчваме на всеки да си закупи такъв. Ние сме сертифицирани треньори по Лечебен и Рехабилитационен Пилатес и ви казваме, че задължително ви трябва добър масажен пистолет.  Нова е иновативно средство за борба срещу умората и физическия дискомфорт и мини масажно студио с много ползи за здравето. Преди тренировка може да го включите във вашата разгрявка и да го комбинирате с упражнения, вместо foam roller. Той е много по-ефективният вариант за разгряване, защото стимулира кръвообращението и мускулите и ги подготвя за ефективна тренировка. Така намалявате риска от травми. След тренировка масажният пистолет има ключово значение за възстановяване и премахване на умората. Качествен масажен пистолет на много добра цена отново открихме от technomani.bg. Вижте го ето тук. Чрез ударни и вибрационни движения уредът масажира с различен интензитет избрани зони, като спомага за отпускане на мускулната тъкан в дълбочина и тонизира тялото в предпочитаното от теб време и място – в къщи, на работа или във фитнес залата. Ползите от него са многобройни :

 • загрява и релаксира мускулите;
 • подобрява кръвообращението;
 • облекчава болка и скованост от обездвижване, претоварване или травма;
 • раздвижва лимфната и фасциалната тъкан;
 • отпуска и цялостно тонизира организма;
 • спомага за укрепване и оформяне на мускулите при трениращи
 • може да бъде с теб навсякъде и по всяко време

Ако искате да разберете повече за ползите от използването на масажен пистолет, както и как се използва, прочетете статията ни ето тук.

За кого и в кои случаи е подходящ пистолетът за масажният Fascial Gun?

 • За редовните посетители на масажни и физиотерапевтични студиа, както и за любителите на масажи за удоволствие и здраве – спестява време и средства (без да замества професионалната грижа);
 • За загряващи масажи преди физическо натоварване;
 • За релаксиращи и възстановяващи масажи след физическо натоварване, умора, крампи и скованост в мускулите;
 • За стимулиращи масажи при заседнал начин на живот, малко движение или продължително обездвижване;
 • За отпускащ масаж при психически стрес, причиняващ стягане и физическо напрежение;
 • За тонизиращ масаж, укрепващ имунитета и общото физическо здраве

Номер 3: Ластици

Тренировъчните ластици също са чудесен уред за домашни упражнения, защото са евтини, лесно достъпни, практически не заемат никакво място и ако ги използвате правилно – могат да ви осигурят прекрасно натоварване. Ластиците имат различно съпротивление и са всичко, от което имате нужда, за да направите пълноценна и ефективна тренировка за всички мускулни групи. Ластиците, които ние използваме са тези текстилни ластици . На сайта на technomani.bg ще окриете и още два много полезни варианта на ластици тук и тук.

Тези фитнес ластици са най-добрият начин за създаване и поддържане на фитнес форма в или извън залата за жени и мъже. Те са 3 броя: за начинаещи, средно напреднали и напреднали спортисти. С ластиците може да тренирате и поддържате спортна форма навсякъде – у дома, в парка, във фитнес залата или докато стена почивка. Фитнес ластиците помагат за развиване на силни мускули на краката, корема и седалището, както и за подобряване на силата и гъвкавостта на цялото тяло.

Фитнес ластиците създават допълнително съпротивление по време на редица йога, пилатес, крос фит и фитнес упражнения като коремни преси, клекове, разтягания, вдигане на тежести и др. 

Много важно е фитнес ластиците да са от добра и еластична материя. Тези ластици са от чудесна висококачествена еластична релефна материя – стабилна и здрава, което гарантира дълготрайна употреба. Те се не изплъзват и прилепват плътно за повече комфорт при тренировка. Много ни допадат и свежите цветове на комплекта и компактната чантичка, в която можете да ги носите навсякъде с вас.

Размери фитнес ластици в комплекта

 • Езерно син: 76 х 8см , 8-14,5 кг, малка трудност, за начинаещи фитнес спортисти;
 • Розов: 76 х 8см, 13,6-22,7 кг, средна трудност, за средно напреднали фитнес спортисти;
 • Лилав: 76 х 8см, 20,4 – 32 кг, голяма трудност, за атлети.

Това са нашите ТОП 3 продукта за ефективна тренировка извън фитнес залата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *