Препоръчано от Atidora: Greya

За нас от Atidora е голяма чест да ви представим още един иновативен български бранд- Greya. С Greya съдбата ни срещна преди година, когато бяхме поканени да участваме в мисията „Традиционна красота“, в която вдъхновяващи жени споделят тайните си за красота, които знаят от бабите и майките си, за да запазят жива българската традиция. Благодарим на прекрасната Мария, създателата на бранда, за това интервю!

В следващите редове искаме да ви поканим в царството на Greya, където българските традиции срещат модерните технологии. Enjoy!

Разкажете ни за бранда и неговата история

Здравейте, прекрасни момичета, и благодаря за поканата. Идеята за Greya се роди преди около година и половина. С един от най-близките ми приятели бяхме решили да стартираме общ проект в сферата на онлайн продажбите. Аз настоях да заложим на козметичен продукт, тъй като баща ми е инженер, който от близо 3 десетилетия се занимава с производство. Признавам си, разчитах на неговите
контакти и си мислех, че създаването на серум по моя идея ще е фасулска работа. Само 3 седмици след старта стана ясно, че нито един от неговите познати не може да ми помогне, защото дори нямат оборудването да направят продукта в бутиковото количество бройки, които можехме да си позволим за старт. Така, след
много проучвания и срещи из цялата страна, открих точните производители, на които да се доверим. Благодарна съм, че нещата се развиха по този начин, защото огромна част от успеха на формулата дължим именно на техния професионализъм.

От къде идва името Greya и какво означава?

Името се роди, след като вече бяхме тествали финалния вариант на консистенция. Знаех, че серумът ни ще има озаряващо действие, а цялата идея зад стартъпа беше да носим допълнителна самоувереност на българските жени. Много дълго се колебаех и минах през доста идеи, но отхвърлях всяка, защото не я усещах. Имала съм един бранд преди това и знаех, че когато открия точното име, ще почувствам специфичен ентусиазъм.

Държах то да се изписва на латиница, но да има смисъл на български. Търсех вдъхновение в традиционните красиви наши думи. Точно като „грея“ – така ме осени идеята, че всъщност този глагол описва идеално усещането, което искам продуктите ни да оставят и го избрах за име – Greya.

Трудно ли се развива такъв бранд в България?

Много зависи какво влага всеки в дефиницията. Аз бих казала, че самото създаване не беше истински трудно, защото мотивацията и амбицията да се докажем ми помагаха да се справям с всяка появила се пречка (които точно преди пускането в продажба не бяха никак малко). Но трудното идва, когато след всички усилия резултатите продължават да се далеч от планираните. Когато трябва да се самомотивираш и да вярваш в нещо, което е твърде далеч от реалността към момента. Когато всеки се подсмихва отстрани, защото не вярва, че в идеята ти има потенциал. Но именно тази устойчивост на психиката различава хората зад успешните бизнеси от тези зад провалените. Надявам се в дългосрочен план аз да се окажа от първите.

Хората, често смятат, че по- скъпите козметични марки са по-
добри. Вярно ли е това според вас и какво значение има
съотношението цена/качество?

Преди да започна да се занимавам с Greya, вероятно щях да отговоря, че цената няма особено значение, стига да си намерил точния продукт за своя тип кожа. Но след това навлязох надълбоко в калкулациите, стоящи зад създаването на козметична линия и компромисите, които трябва да се направят или с качеството,
или с цената. Не отричам, че има продукти, които са изкуствено оскъпени само заради бранда, стоящ на етикета им, но в повечето случаи плащаме за съставките, вложени в конкретната формула. Така аз реших да заложа на серум, който е в по-високия ценови сегмент, но с уникална за пазара ни комбинация от полезни активни вещества.

Как и къде се произвеждат и тестват вашите продукти?

Горди сме, че произвеждаме озаряващия серум Greya 01 изцяло в България. Както споменах, реших да се доверя на малка, семейна фабрика, която разработи формулата в унисон с идеите ми и в количеството, което ни трябваше за старт. Серумът ни е тестван според всички изисквания, както по време на създаването и разработването му, така и в контролна лаборатория след избора на крайния вариант.

Какво е мнението ви за тестването върху животни?

И аз, и партньорите ни по цялата верига сме твърдо против. Затова както Greya 01, така и следващите ни продукти не са и няма да бъдат тествани върху животни.

Предлагате ли възможност за консултация преди покупка според
типа кожа или проблемите на клиента?

Разбира се, отворени сме за всякакъв тип въпроси и съдействие. Осъзнавам, че продуктът ни е нов на пазара, както от гледна точка на бранд, така и заради свойствата си – вредата от синята светлина не е тема, която се дискутира широко. Затова стратегията ни предвижда всеки потенциален клиент да се запознае не само с благотворното влияние на озаряващия ни серум, но и с причините, поради които тази светлина може да бъде наречена модерен враг на кожата №1. Без да го съзнаваме, ние сме изложени на това пагубно лъчение през по-голямата част на денонощието от всички екрани, които използваме за улесняване не ежедневието – телефони, монитори, лаптопи, таблети, телевизори.

Какво ще препоръчате за сезон есен/зима като грижа за кожата?

Най-важното не само за настоящия сезон, а и целогодишно, е всяка от нас да следва рутина в грижата за кожата на лицето. Продуктите за дълбоко почистване, маските 2-3 пъти седмично, както SPF защитата, са задължителни. През студените месеци кожата има нужда от повече хидратация, така че е важно да заложим и на дълбоко подхранващ крем според типа кожа. Аз, естествено, ще добавя, че не трябва да забравяме и грижа, която предпазва от синята светлина. Нейното въздействие може да е още по-осезаемо през предстоящите дни, когато ще прекарваме повече време пред екрани, сгушени на топло в дома си.

Имате ли бюти рутина/рутини и какви?

Да, разбира се! За мен е изключително важно да следвам някакъв график в ежедневието си и грижата за лицето не прави изключение. Рутината ми не включва 10 продукта, както е при корейките, макар че безупречната им кожа е повод за завист. След почистване с измиващ гел, винаги плискам лицето си 5 пъти с ледена вода (Дженифър Анистън го прави 25 пъти!). После използвам тоник,
серума Greya 01 и някой от любимите си кремове с лека, хидратираща формула.

Колко време трябва да ползваме серума, преди да видим резултат?

Озаряващото действие е мигновено заради миниатюрните светоотразяващи сфери, които са изключително леки и не запушват порите. Веднага се усеща и омекотяващият, запълващ несъвършенствата ефект заради вложения акваксил, който е в пъти по-овлажняващ от хиалуроновата киселина.
След няколко седмици/месец кожата е възстановена и признаците на умора са трайно заличени. Що се касае ефектите в борбата със синята светлина, там действието е двукомпонентно. Сега ще обясня – това лъчение обърква естествения ритъм на будуване и почивка на клетките и така кожата остава „изгубена“ във времето. Лицето губи своя блясък и придобива уморен вид. Greya 01 не само помага за синхронизиране на тези процеси в клетката, но и действа превантивно на кожа, която все още няма признаци на стареене.

Каква е философията на Вашия бранд?

Философията ми е, че в грижата за красотата най-благотворно влияние имат продукти, използващи билки и екстракти, доказали действието си върху поколения българки. Страната ни е пълна с растения, които виреят само по нашите земи и имат магическо въздействие върху кожата – като орфеевото цвете, което също е
част от формулата на Greya 01. Когато тази традиция се комбинира с модерните достижения на науката (в нашия случай с B-circadine – съставка, вдъхновена от изследване, спечелило Нобелова награда през 2017 г.), се ражда продукт, който истински се отличава.

С какво ще ни изненадате в бъдеще?

На първо място предстои да възобновим кампанията, която стартирах миналата година – Мисия „Традиционна красота“, в която и вие, красивите момичета зад „Атидора“, се включихте. В нея вдъхновяващи жени споделят тайните си за красота и ритуалите за женско самочувствие, които знаят от бабите и майките си, за да запазим жива българската традиция. Не бих искала да издавам много, но следващите продукти, които ще разработим, ще са част от рутината в грижата за кожата на лицето.

Кои са лично Вашите топ три продукта за всички времена?

Предполагам моят продукт не се брои. Първото червило на Dior, което си купих Dior Addict Lacquer Stick в цвят 570, помадата за вежди на Anastasia Beverly Hills в цвят Blonde и термалната вода на La Roche-Posay.

Снимки: Greya

2 thoughts on “Препоръчано от Atidora: Greya

  1. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the site is also very good. Tamarra Rollie Dobrinsky

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *