Ползите от хидратацията

В тази публикация ще разгледаме няколко страхотни факта за хидратацията.

Всички разбират, че трябва да пием вода, за да оцелеем, но много малко хора си дават сметка колко важна всъщност е хидратацията. Едно от най-силните чувства, което изпитват телата ни, е именно чувството на жажда.

Да се хидратираш е едно от най-важните неща, които можеш да направиш за здравето си, а ако не го направиш, това може да доведе до редица нежелани последици. Водата представлява над 60% от тялото ни и то буквално зависи от нея, за да оцелее. Всяка клетка, тъкан и орган в тялото ни се нуждае от вода, за да функционира правилно. Например, тялото ни използва вода, за да поддържа  телесната ни температурата, да изхвърля токсините от организма, да поддържа мускулите и ставите ни. Водата е необходима за цялостното ни здраве.

Има няколко невероятни ползи от хидратацията.

Някои от тях включват смъкване на теглото, подобряване на нивата на енергия, регулиране на кръвното налягане и подобряване на храносмилането.

Водата помага при отслабване

Когато сте достатъчно добре хидратирани, тялото ви е в оптимално състояние, за да произвежда всички необходими хормони, които са му необходими за регулиране на глада, апетита и метаболизма. Освен това, водата има нула калории и има термогенни свойства, така че пиенето на вода помага да изгорите калориите.

Пиенето на вода увеличава енергията

Водата предотвратява дехидратацията, която естествено води до слабост и умора, тъй като тялото ви трябва да работи по-усилено, за да насити клетките с кислород.

Водата регулира кръвното налягане

Редовната хидратация на тялото може да помогне за регулиране на кръвното налягане, защото чрез хидратация се поддържа здравословно количество приток на кръв към бъбреците.

Вода за красива кожа

Задължително е да се пие много вода, за да имаме здрава и красива кожа. Пиенето на вода е полезно за отстраняване на токсините от тялото. Водата помага и за почистване на кожата от петна и акне. Тя възстановява  нормалния хидробаланс на кожата и я прави също така по-мека и гладка.

Правилната хидратация влияе положително на нашата продуктивност и психично здраве

Правилната хидратация работи за насърчаване на доброто ни психично здраве.  Дехидратацията може да повлияе на структурата и функцията на мозъка. Продължителната дехидратация може да доведе до проблеми с мисленето и разсъжденията.

Водата и храносмилателната система

Водата играе важна роля и за правилното храносмилане. Стомахът се нуждае от вода, за да функционира правилно и за да предотврати  появата на храносмилателни проблеми, запек или язва.

Водата и тренировките

Нашите клетки се нуждаят от вода, за да синтезират енергия. Това е особено важно, ако искате да тренирате успешно. Дехидратирането на организма няма да ви позволи да постигнете максимални резултати по време на тренировка.

Изборът на вода

Освен редовна хидратация, изборът на вода е също много важен. Ние от Атидора се доверяваме на White Water – Бялата вода. White Water – Бялата вода е минерална вода, която извира от 515 м. дълбочина в района на гр. Долна баня, в подножието на Рила. Бутилира се в екологично чист район, в модерна фабрика, изградена с изцяло български инвестиции през 2012 г.

Качеството на White Water – Бялата вода се следи на всеки етап и затвореният процес от бутилиране до транспортиране дава допълнителна гаранция за запазване на водата чиста от извора до момента на консумация. 

Със своето високо pH White Water – Бялата вода е една от най-меките и естествено алкални води в България. Алкалната вода е предпочитана заради множеството си ползи. В химичния състав на White Water – Бялата вода се съдържат сребърни йони, а среброто има естествени пречистващи свойства. White water – Бялата вода има ниско съдържание на флуор в състава си и е подходяща за ежедневна употреба, както и за пиене от бебета и малки деца. Повече за нея може да разберете тук.

paidpartnership with White Water-Бялата Вода

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *