Run2Gether 2021 репортаж

За поредна година имахме честта и удовоствието да бъдем част от посланиците на Run2Gether

На 19-ти септември се състоя четвъртия благотворителен маратон и ние взехме участие в него. Като треньори и активно спортуващи, ние много обичаме да бягаме и за нас беше повече от удоволствие да се включим и да изминем трасето заедно с всички, дошли да подкрепят тази прекрасна кауза!

Всеки участник на Run2Gether е победител!

Победа е да дойдеш!

Победа е да подкрепиш!

Победа е да бягаш!

А защо бягане? Защото бягането е най-масовият спорт в света, а спортът има силата да дава смисъл и промяна в живота на спортуващите!

Хората с различни възможности имат право да бъдат активна част от нашето общество! Те имат нужда от хъс и мотивация, за да покажат, че МОГАТ и са тук до нас, ЗАЕДНО!

Да потичаме ЗАЕДНО, защото спортът е здраве и винаги ОБЕДИНЯВА! Let’s RUN2GETHER…

Благодарим на всички – ХОРА, които откликнаха на нашата покана и на поканата на другите прекрасни посланици на кауза, дойдоха и бягаха заедно!

Атмосферата на стадиона е неповторима, защото хора с и без увреждания бягат заедно в името на обща кауза . Това не е спортно състезание, това е празник на равенството. Ние бяхме там малко преди 9:30. На стадиона ни посрещна усмихтаният екип на Run2Gether. Всеки регистриран получи стартов пакет със състезателен номер, брандирани специално за събитието тениска и бъф и чудесни специално подбрани снакове и освежаващи напитки. На място имаше постоянно вода, от чудесните здравословни напитки на Vidas и топли и студени напитки с кафе от Starbucks.

Имаше толкова много хора, които са последователи на блога, видели са събитието и са дошли да го подкрепят. Докато успеем да разменим няколко думи с всеки от тях, се оказа, че е дошло време за старta. Той беше даден към 10:30, като през цялото времето преди него, организаторите приемаха и регистрираха, всички дошли на място. Ние сме присъствали на много събития и за събитие с такива мащаби, те се справиха чудесно! Адмирации от нас! Преди бягането имаше разгрявка и баскетболна демонстрация на колички.

Самото бягане беше много приятно. Маршрутът е много лек , с дължина 5 километра и преминава през Борисовата градина. Можете да спрете и да си починете по всяко време, както и да доведете децата или кучето си. Не се изисква специална подготовка, защото това не е състезание. Препоръчваме на всеки да посети следващото издание и да си подари една прекрасна сутрин 🙂 Тук няма победители и победени и медалите са за всеки! След това имаше томбола и награди от спонсорите на събитието, което е прекрасна идея!

Мисията на JAMBA e свързана с повишаване на професионалните умения, знания и квалификация на хората с различни възможности (с фокус младежи), както крайната цел е насочена към тяхното включване в пазара на труда. За постигане на целите през 2021-та продължаваме набирането на средства за организиране на регулярни безплатни адаптирани обучения за хора с различни възможности в JAMBA хъб на възможностите. Обученията са с цел усъвършенстване на професионалните качества на кандидатите за работа и устойчивото им включване в пазара на труда.

Всички средства, натрупани от спонсорство, социална отговорност и благотворителна продажба на билети, ще отидат за реализирането на дейността на адаптираният ни кариерен хъб в кв.Лозенец и предоставянето на повече професионални възможности на хората с различни възможности.

снимки: DK photography

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *