Restaurant Week

Какво е Restaurant Week?

Restaurant Week е фестивал на разнообразните ресторанти с качествена кухня. Два пъти в годината над 10,000 човека посещават по няколко места от селекциите ни ресторанти в рамките на една седмица. Участващите ресторанти предлагат изкушаващи тристепенни менюта за фиксирана цена, без включени напитки. Организаторите на фестивала избират уникалния микс от места според вида и високото качество на кухнята, майстор-готвачите, качеството на обслужването и добрия интериор.

Осмото издание на Restaurant Week

Осмото издание на фестивала Restaurant week се задава в нов, по-достъпен формат от 15 октомври до 8 ноември в София и от 15 до 25 октомври във Варна. Всяка от седмиците ще бъде с по 4 фестивални дни от четвъртък до неделя, в които ще бъдат представяни по 5 различни характерни и нови ресторанти за София и по 4 за Варна.

Какво да очакваме от осмото издание на Restaurant Week

Според Кристин Милнър, един от организаторите, този формат ще бъде много по-удобен за гостите на фестивала, които по-лесно ще могат да опитат всички желани менюта и места. Гответе се за истинска кулинарна фиеста!

Поради сложната обстановка с COVID19, организаторите се допитаха до гостите от досегашните 7 издания и над 90% от анкетираните отговориха, че искат фестивала да бъде проведен. Ресторантите, от своя страна подготвиха менюта, които определено вдигат летвата на кулинарните изкушения по-високо от всички досегашни издания.

Ето кои са новите ресторанти в София и Варна, които ще участват в Restaurant Week

В новата селекция за София тази година има три съвсем нови интригуващи ресторанта – Moshi Moshi, Bourchier House и Attitude, както и пет нови за формата на фестивала Корията, Briciole, SnoBar, Mezza и Хаджи драгановите къщи. Познатите брандове на арменския Egur Egur и гръцкия Yamas ще ви изненадат с нови, по-добри локации, а The Clock, Lazy и Nebo са с нови, обещаващи екипи в кухнята. Кулинарната академия HRC e подготвила специална изненада с оригинални тематични менюта, а характерните и награждавани La Casa, Floret, Adella, Vino & Tapas, Saffron и Пънчетата ще покажат най-новите си предложения за сезона.

Програмата във Варна ще ви изненада с четири нови бранда – БМ СИТИ, Бар Гастроном, Долче Амаро, Петте кьошета и Vege Joy, а останалите участници бяха получили висока оценка в миналото издание.

Какви ще са менютата на ресторантите, участващи във фестивала

По традиция, всеки от участващите ресторанти е приготвил по две тристепенни менюта, всяко на фисксирана цена от 37 лева. Тази година вкусовете на София са по-разнообразни от всякога. Любителите на безмесните ястия имат по-голям избор от минали години, а и повечето ресторанти са готови да направят смяна на някое от месните ястия с безмесно при предварителна уговорка. Изобилието на предлагане на морска храна е голямо, а в предложенията с месо може да откриете телешко, еленско, агнешко, свинско, патешко и пилешко. Гостите на Варна по време на фестивала ще опитат морски вкусове от лаврак, сьомга, скариди и махи махи, както и месни от свинско, еленско, телешко и патешко. Веджи предложенията от Vege Joy също не са за изпускане.

1 thought on “Restaurant Week

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *