KARL WHO?

karl lagerfeld died

Днес на 85 години почина Карл Лагерфелд.

Кое е нещото, с което вие ще запомните знаменития дизайнер? 

Дали това са множеството му сентенции за живота, от които интернет изобилства, или някоя модна колекция?  Може да прочетете биографията на дизайнера на толкова много места, ето защо ние решихме да ви разкажем няколко интересни факта за него.

karl lagerfeld died

10 Интересни фактa за Карл Лагерфелд.

1 Дизайнерът беше висок само 1,78cm.

2 И до наши дни има спекулации за рождената му дата и година, които той никога не е потвърждавал със сигурност.

3 Рожденото му име е Karl Otto Lagerfeldt, но решава да премахне последната буква от фамилията си, защото  Lagerfeld му звучи по-комерсиално.

4 Неговата първа колекция за Jean Patou  е показана през 1958г, под името Roland Karl.

5 През 1960г. Лагерфелд създава пролетна колекция с изключително къси поли, която е възприета много зле. През есента на същата година създава специални шапки, които да приличат на палачинки. След като и те не са приети добре, той решава да напусне Jean Patou.

6 През 1984г., след 20 години работа в модния бранш, създава негов личен бранд, който изгражда около идея, която той самия описва като “intellectual sexiness”.

7 Тъй като е голям любител на книгите, през 1999г. отваря собствена книжарница в Париж, в която продава книги за изобразително изкуство, мода, архитектура, фотография, дизайн и храна.

karl lagerfeld died

8 Той създава костюмите за 16 филмови продукции, включително и за отличения с „Оскар“ през 1988г френски филм Babette’s Feast.

karl lagerfeld died

9 През 2001г. изумява света със своята трансформация като отслабва 42 кг за една година. Като обяснение дава, че иска да носи дрехите на Hedi Slimane, които са за слаби мъже.

10  Карл Лагерфелд не пие, не пуши, но за сметка на това, е пристрастен към PEPSI.

Любимата котка на Карл Лагерфелд – Choupette

karl lagerfeld died

Това, с което ние ще го запомним, колкото и да е странно, е любовта към неговата котка Choupette.

Choupette първоначално е принадлежала на френския модел Baptiste Giabiconi, който я оставил на Лагерфелд да я гледа за две седмици, докато пътува. След като се върнал, Лагерфелд му съобщил, че съжалява, но Choupette е вече негова.

Със своите 130 000 последователи в истаграм, знаменитата котка е вдъхновение за много модни колекции, книга и дори капсулна колекция гримове. През април 2018г, Карл казва, че иска да бъде кремиран и пепелта му да бъде погребана до тази на майка му и Choupette, ако тя умре преди него, а ако той умре преди Choupette, да е една от наследниците на неговите 200 млн. долара.

Нашите любими мисли на Карл Лагерфелд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *