Coffee Talk: Black Eye

Ако и вие сте от този тип кафе маниаци, на които количеството кофеин никога не им достига, то black eye кафето е точно за вас!

Типичното red eye кафе се прави като към чаша сварено кафе се прибави шот еспресо, но защо да се придържаме само към един шот? black eye кафето надхвърля тези ограничения и добавя два шота еспресо към кафето.

Безройните имена и историята на black eye кафето

Black eye кафето също така е наричано Sling Blade, Hammerhead, Autobahn, Shot in the Dark и Café Tobio. Нарича се още Golden Nugget, Shot Put, Depth Charge, Double Shot in the Dark. Тази кафе напитка от времето, когато red eye кафето е измислено, някъде след 1978 г.

Black eye кафето е получило името си поради кръглия черен пръстен, който прави, след като еспресото се излее в кафе със сметана. Сега обикновено стандартното черно око съдържа минимум 221mg кофеин, което го прави наистина силно и мощно. Но някои версии на кафе Black Eye могат да достигнат и съдържание на 445 mg кофеин.

Дали black eye кафето е подходящо за вас?

Този вид кафе напитка е много популярна сред студенти, които учат в университети и се подготвят за изпити . Не е необичайно black eye кафето да е предпочитано от хора, в чиято работа се изисква голяма концентрация.

Съществува наистина малък шанс твърде много кофеин да не е здравословен за нервната ви система. И отново, всичко зависи от общото ви здраве и тегло, които са често срещани фактори, за които трябва да помислите, когато пиете кафе.

Безопасно е да се каже, че две чаши еспресо не съдържат толкова кофеин. Така че добавянето на два шота еспресо към чашата ви с кафе просто усилва ефекта на кофеина, докато пиете тази смес. Ако сте изградили толерантност към това количество стимулация на организма, тялото ви вероятно е коригирало по естествен начин нивата на кофеин.

Оригиналната рецепта за black eye кафе

2 шота еспресо

1 ч. кафе (капково)

Начин на приготвяне: За приготвянето на еспресото, най-добре използвайте еспресо машина. Ако нямате, използвайте кафеварка. Стандартната кафе машина пък прави капковото кафе с по-високи нива на кофеин и ви препоръчваме да използвате нея за останалата част от рецептата.

Сложете в голяма чаша капковото кафе, като си оставите достатъчно място за шотовете еспресо. Преди еспресото, може да добавите сметана и подсладител.

Ако добавите сметана и след нея шотовете в чашата ви трябва да се образува запазената марка на това кафе- черен кръг около вътрешната страна на чашата ви. И така получавате black eye кафе!

Източник: Интернет

Снимки: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *