СТЪКЛЕНИЯ – СТАВА ЛИ ЗА ГЛЕДАНЕ?

poster glass стъкления

Както знаете М. Найт Шамалан е един от любимите ни режисьори, а ако не го знаете, вече го научихте 😉 Тази година той събира сюжетните линии на два от най-забележителните си оригинални филма, Неуязвимият (2000) и На парчета (2016), в един изцяло нов, експлозивен трилър – Стъкления.

Ние гледахме филма на специална премиера, а вие може да го гледате от 18.01 по кината. Ако трябва да сме напълно честни, каквито винаги сме, това определено не е любимият ни филм на Шамалан. Определено нито Неуязвимият, нито На парчета също са от филмите, които можем да наречем любими, но наистина си заслужава да отидете на кино. Филмът отправя важно послание, но естествено няма да ви издаваме какво е то. За да го разберете ще трябва да отидете и да го гледате (тук феновете на Роди се звезда и Лайди Гага може и да пропуснат, защото все пак посланието е „леко закодирано“).

От Неуязвимият, Брус Уилис се завръща като Дейвид Дън, както и Самюъл Л. Джаксън като Илайджа Прайс, познат под псевдонима си Стъкления. От На парчета се присъединяват Джеймс Макавой като Кевин Уендъл Кръмб и множеството самоличности, които живеят в него, и Аня Тейлър-Джой като единствената пленничка, оцеляла от срещата със Звяра. Към звездния актьорски състав се присъединява и носителката на „Златен глобус“ Сара Полсън, която ние адски много харесваме, а Спенсър Трийт Кларк и Шарлийн Уудард от Неуязвимият отново се завръщат към ролите си на сина на Дън и майката на Прайс.

Стъкления събира на едно място героите от трите филма, а мястото е не какво да е, а психиатрична клиника( по точно розова). Там ги очаква Сара Полсън, облякла престилката на д-р Ели Стейпъл. Тя е поддръжник на идеята, че супергероите не съществуват, а мястото на тези, които си внушават, че са такива е именно в специално изградени за това учреждения, но дали не крие нещо повече.

Следвайки финалните събития от На парчета, историята в Стъкления проследява Дън, който е по петите на свръхчовешкото проявление на Кръмб, Звяра, и след поредица от ескалиращи сблъсъци, сенчестото присъствие на Прайс започва да изплува като оркестратор, който притежава тайни, критични и за двамата мъже.

Филмът разглежда по различен начин толкова преекспонираната тема за комиксите и супергероите, която е една от най-хубавите му страни. Финалът също е доста интересен и като цяло филмът бяга от клишетата и си заслужава гледането.

В края на този пост накратко ви споделяме, какво най-много ни хареса и какво не чак толкова в новата ни рубрика Cool/Not Cool:

стъкления филм лудница
стъкления м.найт шамалан режисьор брус уилис
стъкления стилист самюел джаксън
стъкления джеймс макавой

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *