Препоръчано от Atidora: You are worth it

atidora youworthitbox

Днес ви представяме страхотната Славена и една уникална кутия – “You are worth it”. Това е абонаментна кутия, изцяло с натурална козметика. Да, правилно разбрахте! Вече може и в Българи да откриете кутия с продукти за лице, тяло и коса, които да бъдат изцяло натурални, био и да не са тествани върху животни. Ние сме възхитени от тази идея и ви споделяме едно интервю с тази прекрасна дама и създателка на “You are worth it”.

“You are worth it” е услуга, предлагаща абонаментна кутия за красота и здраве, която съдържа изцяло натурални продукти, на стойност по-висока от заплатената сума. Кутията съдържа между 5 и 7 висококачествени и пълноразмерни продукта от различни и доказани козметични брандове. Споделяме и сайта, от който може да се абонирате за кутиите https://youworthitbox.com/

Разкажете ни за бранда и неговата история

Идеята за създаването на бранда се въртеше в главата ми няколко години, но все не събирах смелост да се захвана с подобно предизвикателство. Както повечето хора знаят, този тип козметични, мистериозни кутии съществуват в Европа, а и изън нея от доста време. Последните три години навлязоха и в България. Разбира се от любопитсво и интерес аз лично се абонирах за някои от тях. В съзнанието ми обаче имаше нещо повече. Искаше ми се да създавам кутия, която сама по себе си да бъде специална и да кара момичетата да се чувстват такива. Затова и създадох кутията “You are worth it”. Всяка една кутия е подготвена и опакована с много любов, безсънни нощи и старание!

Трудно ли се развива бранд за натурална и био козметика в България?

Има различни хора в България. Някои са скептични към натуралната козметика и твърдят, че ефектът ѝ е в пъти по-слаб от този на останалите продукти. Други са крайно против химичните артикули и използват изцяло натурална козметика. Моята цел не е да обеждавам хората, че натуралното е по-добро за тях защото има различни видове кожа и всеки тип реагира индивидуално върху различното третиране. Главната ми мисия е да подбера най-добрите натурални продукти и да пренеса ползата им към всички, които искат да я опитат. Относно развитието на бизнеса с натурална козметика мога да кажа следното. Всеки едни бизнес е труден в началото. Важно е да се прави с желание и любов.

Ще споделите ли основните предимства на натуралната и био козметика според вас?

Едно от най-големите притеснения за хора с чувствителна кожа е, че употребата на даден продукт може да влоши техните проблеми. Съществуват, обаче, продукти, които са произведени от напълно органични съставки като по този начин не влияят негативно на епидермиса. Натуралната козметика не съдържа парабени и други вредни химикали. Парабените са консерванти, използвани в производството на обикновенната козметика. Въпреки че те удължават срока на годност на продуктите, парабените нарушават производството на естроген. Също така много от продуктите, които биват произвеждани по традиционен начин, биват тествани върху животни. Тестовете са болезнени за животинките и крият множество рискове за техния живот. Натуралните козметични продукти не се тестват върху животни, тъй като вече е ясно, че те не са опасни за хората.

Хората  често смятат, че по-скъпите козметични марки са по-добри. Вярно ли е това според вас и какво значение има съотношението цена/качество?

В повечето случаи големи и вече известни ва всички брандове залагат цени, които крайно не отговарят на продукта, който предлагат. Това е така нареченото “имена продава”. Хората знаят, че дадения бранд е известен на всички и си купуват продукт без да се замислят до каква степен въпросния артикул притежава необходимото качество. Аз лично имам честта дори лично да се познавам с няколко производителя на малки брандове, които не продават артикулите си на високи цени, но качеството да продукните е на изключинелно високо ниво, тъй като всеки един компонент е подбран и селектиран правилно и внимателно. Разбира се има и много скъпа козметика, която е на изключително високо ниво.

Какво е мнението ви за тестването върху животни?

Това е едно от първите неща, които ме насочиха към натуралната козметика. Абсолютно недопустимо и безсърдечно е за мен, даден продукт да бъде тестван върху живо същество. Има редица други начини за проверка на качеството, но нека не забравяме, че това е един от най-лесните и големите брандове залагат на него.

Има ли продукти, които са подходящи само за даден сезон?

През лятото кожата, а и цялото тяло, имат нужда от специална грижа, която не трябва да се пренебрегва. Ще си позволя да изредя няколко неща, които е добре да използваме по време на летния сезон. Лосион или масло за тяло, веднага след взимане на душ, докато кожата все още е влажна. Лицето е добре да се третира с натурално кокосово или какаово масло. Не трябва да пренебрегваме и ходилата си през лятото. Добре е всяка вечер преди лягане да се нанася подхранващ крем или лосион, използвайки масажни движения.

Много хора смятат, че био и натуралната козметика е нетрайна. Вярно ли е това, изискват ли продуктите по-специално съхранение?

Както споменах по горе, натуралната козметика е по нетрайна от химичната. Това е така, тъй като в нея не се съдържат парабени, а именно те удължават живота на продукта. Този вид козметика е добре да се съхранява на по-хладно място, дори и в хладилник.

Какво ще препоръчате за сезон пролет/лято?

Разбира се, дори когато не сме си вкъщи, а сме на път, трябва да имаме някои важни продукта под ръка. Винаги е добре да имаме почистваща вода, с която да третираме кожата на лицето си най-вече. Аз лично имам крем със слънцезащитен фактор винаги в чантата си, защото слънчевите лъчи понякога могат да са много коварни. Не трябва да заварваме и продукните за коса, шампоанът и маската (подходящи за съответния скалп и косъм) е добре да с нас.

Колко време трябва да ползваме даден продукт, преди да видим резултат?

Всеки тип кожа е различен. Не може да се определи интервал от време, особено при използването на натурална козметика.

Каква е философията на вашия бранд с няколко изречения?

Както и самото име на бранда подсказва (You are worth it), най-важно е да осъзнаем, че ние самите сме важни. Да се научим да обичаме себе си, организмите си и телата си. Да се грижим за здравето си и да не умаловажаваме факта, че ние сме хора и за да изглеждаме добре и да се чувстваме така, трябва да се грижим за себе си.

Кои са лично вашите топ три продукта?

Лично аз съм толкова голям любител на козметиката, че ми е трудно за се огранича само в три продукта и още по-трудно в само в три марки. Най-важно за мен е по всяко време да имам под ръка, продукти за лице, тяло и разбира се за коса.

Всеки месец от тук нататък в кутиите могат да бъдат открити най-различни и разнообразни продукти за лице, тяло и коса. Разбира се тези продукти ще бъдат съобразени изцяло със сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *