Препоръчано от Atidora: Mahika

За нас от Atidora е голяма чест и удоволствие да ви представим„МАХИКА“. Това е мястото, където ще откриете изцяло натурални и екосъобразни козметични продукти.
Всеки един от продуктите им е изработен и опакован ръчно с много желание и внимание, за да ви дарят с грижата която заслужавате! Името им от санскрит означава „земя“, a във Филипините – „магия“. Козметиката, която създават от Mahika е вдъхновена от природата и за това я превръщат в нещо наистина магическо!

Разкажете ни за бранда и неговата история


Махика възникна благодарение на дългогодишните усилия на двама млади хора –Кристина Георгиева и Илиян Нинов.
Кристина е главният биотехнолог в Махика. Комбинацията между бакалавърска степен по Молекулярна биология и магистратура по Лечебни и етерични растения й дават научната основа за изработката на натурални козметични продукти. Тя е сертифициран ароматерапевт и в продължение на няколко години научен сътрудник във фитохимична лаборатория на Българска Академия на Науките.
Илиян от своя страна допринася със знанията си на компютърен специалист и запален природолюбител. Скалното катерене е негово любимо хоби и то провокира създаването на първите ни два продукта – Skin Renewal Balm и Body Alleviate Balm, които действат регенериращо на кожата и отпускащо на натоварените мускули.
Концепцията за Махика съществува вече пета година в нашия живот. Първите три години се занимавахме с трудната задача да намерим подходящо производствено помещение, търсене на информация как да легализираме продуктите си и не на последно място обстойно проучване на българския пазар. Изключително благодарни сме на Жельо Георгиев – страхотен графичен дизайнер и много добър приятел, който ни помогна в изработката и оформянето на цялостния дизайн на Махика. Нашият онлайн магазин съществува от близо една година. Постоянно работим върху усъвършенстването и създаването на нови висококачествени и напълно натурални козметични продукти, които се надяваме да бъдат оценени високо от нашите клиенти.
Благодарни сме на всички хора, които ни гласуваха доверие през тази една година и ни подкрепиха в това което правим.
     

Ще споделите ли основните предимства на натуралната и био козметика според вас.


Натуралната козметика, било то органична или био сертифицирана се характеризира с изцяло естествения си състав, който сами може да се обедите се усеща осезаемо от кожата. Натуралните продукти са богати на есенциални мастни киселини, билкови екстракти, витамини, минерали и други биологично активни вещества.  Компонентите от които е съставена са безопасни за употреба, не замърсяват природата и най-важното не са тествани върху животни!


Хората, често смятат, че по-скъпите козметични марки са по-добри. Вярно ли е това според вас и какво значение има съотношението цена/качество ?


Трудно е да се отговори на този въпрос еднозначно. Както има скъпи некачествени продукти, така има и качествени такива на достъпни цени. Разбира се, нужно е да знаем, че висококачествените натурални съставки имат определена стойност. Един продукт създаден изцяло от такива съставки със сигурност ще има една идея по-висока цена от останалите продукти на пазара.

Какво е мнението ви за тестването върху животни ?

В Махика тестването върху животни е напълно недопустимо. Ние обичаме животните и смятаме за ненужно да се тестват продуктите ни върху тях. Всяка една съставка, която използваме е с естествен произход и е задължително придружена от сертификат за безопасност и Cruelty free декларация доказващи нейната безопасна употреба и това, че не е тествана върху животни.

Много хора смятат, че био и натуралната козметика е нетрайна. Вярно ли е това,изискват ли продуктите по-специално съхранение ?


В сравнение с конвенционалната козметика натуралната алтернатива е сравнително по-нетрайна. Напълно натуралните козметични продукти съдържат естествени консерванти и антиоксиданти, които осигуряват един среден срок на годност от около 12 месеца. Обикновено тези продукти се произвеждат в по-малки разфасовки и количества, за да могат да се изразходват за нужното време. В повечето случаи няма разлика в условията на съхранение, но разбира се винаги се срещат изключения.

  Какво ще препоръчате за сезон пролет/лято ?

Всички знаем, че пролетта е най-подходящото време за детокс. Бихме ви препоръчали редовното почистване както на лицето, така и на шията и деколтето. Подходящи продукти с които може да детоксикирате и почистите в дълбочина кожата си са нашите напълно натурални френски глини. Чрез стимулиране на кръвообращението те засилват възобновяемите процеси в клетките и премахват натрупаните токсини в кожата.


Лятото от своя страна е изключително активен сезон, който в комбинация с високите температури активизира действието на потните жлези по цялото ни тяло. Силното слънце, морската вода и топлия вятър допринасят за допълнителното дехидратиране на кожата. За да почистим и хидратираме лицето и тялото си е нужно да изберем козметика, която да е както лека от към масла и съставки, така и да може по бърз начин да овлажни, почисти и подхрани кожата ни. Флоралните води на Махика правят точно това. Те са изключително леки, изцяло органични, доставят мигновенна хидратация, подхранват, почистват и действат успокояващо след дълъг ден на плажа.

Ако трябва да заминем на почивка и можем да вземем само 5 продукта с нас, кои да бъдат те?


Независимо от мястото където ще почиваме, било то на планина, море или екскурзия до някоя далечна, а защо не и екзотична дестинация продуктите, които не бива да забравяме са няколко основни вида. Първото нещо което е нужно да добавим в козметичния си несесер е надежден слънцезащитен крем. Под думата „надежден“ разбирайте лабораторно тестван с доказана УВ защита козметичен продукт. Ако желаете кожата ви да е здрава и сияйна на вид не пропускайте ежедневното почистване и хидратация. Към списъка с продукти може да добавите нещо подхранващо с успокояващи свойства и задължително някакво средство за
отблъскване на насекомите.

Има ли продукти, които са подходящи за пътуване/ пренасяне и такива, които не са ?

Щом става въпрос за пътуване размерът, опаковката и предназначението са винаги решаващи. Когато поемаме на дълъг преход в планината всеки грам започва да е от значение. В подобни случаи се опитваме да изберем продукти, които могат максимално да удовлетворят нуждите на кожата ни. Балсамите които създадохме – 
Skin Renewal Balm и Body Alleviate Balm са изцяло пригодени за подобен тип пътешествия. Леката екологична опаковка, концентрирана формула и множеството приложения превръщат един козметичен продукт в идеалният избор за всяко едно пътешествие.

Колко време трябва да ползваме даден продукт, преди да видим резултат


Ефектът от използването на натурални козметични продукти много често идва мигновено, тъй като съставките които се използват са изключително подхранващи и естествени за нашата кожа. Един от най-бързите и положителни резултати, които можем да наблюдаваме е мигновенната хидратация, която получаваме след използване на флорални води, хиалуронови флуиди, лосиони и серуми.
Нужни са само няколко капки от терапевтично чистите ни етерични масла, за да усетите тяхното успокояващо или енергизиращо действие. Пример за мигновен резултат от използването на етерични масла е кръвоспиращото действие на белия равнец или противовъзпалителния ефект на маслото от чаено дърво.
Някои от дълготрайните резултати от използването на натурални и органични козметични продукти могат да се наблюдават само след няколко седмична употреба.
Кожата ви ще възвърне своята естествена еластичност, мекота и жизненост. Това ще допринесе за нейното здраво и младежко излъчване в дългосрочен план. 

Каква е философията на вашия бранд с няколко изречения

„Природата е ключ към здравето и e източник на истинско щастие и красота!“
Това е движеща идея зад всичко което създаваме. Ние държим на естествения състав, екологичните опаковки и високото качество на продуктите си.

  Кои са лично вашите топ три продукта за всички времена?


Ние вярваме, че най-добрите продукти са тези които произтичат директно от природата без да бъдат преработвани или „подобрявани“. Такива продукти са чистите етерични масла, флорални води и студено пресованите базови масла. Стига да бъдат използвани правилно човек може да постигне с тях чудеса.

  Какво да очакваме от вас в бъдеще и какво си пожелавате?


Може да очаквате от нас много нови продукти, натурални DIY рецепти и интерактивни работилници за напълно естествена козметика. Пожелаваме си нашите идеи да достигнат до много повече хора и да успеем да ги обедим, че натуралната и екосъобразна грижа за кожата е част от пътя за едно по-осъзнато общество и още по-зелено бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *