Препоръчано от Atidora: Evterpa

Много сме щастливи да започнем нашата нова рубрика „Препоръчано от Atidora“, в която ще ви разказваме за брандовете и хората, които ни вдъхновяват всеки ден. След като спечелихме престижната награда „Най-добър български блог“, решихме, че е време да започнем да си партнираме само с брандовете, които предлагат най-доброто. За нас качеството и професионализмът са на първо място и смятаме, че те заслужават специално отношение и благодарност. За нас от Atidora е много голямо удоволствие да започнем рубриката с един от най-любимите ни български козметични брандове и да ви представим интервюто ни с Evterpa. Ще имаме удовлствието да си партнираме с тях, да ви споделяме за новостите и да ви разказваме за различни техни продукти. Горещо ви ги препоръчваме !

Разкажете ни за бранда и неговата история

Евтерпа е семейна фирма, създадена през 1990 година. Брандовете са няколко- Евтерпа, Аглая, Стефани, Страхил и Стефи.

Преди 1944-та година в град Чирпан е имало жена, която всички обичали да наричат „Марийка Парфюмерийката“. Имала е ателие за производство на парфюми, помади и червила. Работила е с член на фамилията тогава, след което заедно започват да произвеждат до 1956-та година. През 1990 година отново се възобновява производството със съвременни рецептури, разбира се. Фабриката е разположена на 7км от град Чирпан-в село Партизанин и на 50 метра от нея има собствен масив от 25 декара насаждения с „Rosa Damascena“ и 8 декара с насаждения на „Lavender Sevtopolis“.

Трудно ли се развива бранд за българска козметика ?

Не е лесно, иска се труд и упоритост.

Ще споделите ли основните предимства на българската пред чуждестранната според вас?

Българската козметика е пригодена за спецификите на кожите на жителите на страната. Немалка част от суровините са естествени, цените са добри и са съобразени с обществено-икономическата ситуация в държавата.

Хората често смятат, че по-скъпите козметични марки са по-добри. Вярно ли е това според вас и какво значение има съотношението цена/качество ?

Много често цената на скъпите продукти се оформя основно от сумата необходима за реклама, разходите за транспорт от чужбина и комисионните на вносителя и търговците по веригата. Най-голямото перо е рекламата. 30 секунди реклама в гледано време по голяма, известна телевизия струва между 5000 и 10 000 лева. Ако се направят 60 излъчвания, за да се постигне ефект, това са около 300 000 лева минимум. Ако се продадат около 50 000 крема, то в цената на крема само 6 лв минимум ще е рекламата.

Усещането за качество е относително, но когато клиентът е доволен от определена марка, за него вероятно това е най-доброто качество.

Предлагате ли продукти, които са подходящи само за даден сезон ?

Да, например слънцепредпазните продукти. Всъщност е трудно да се каже, че определен продукт е търсен само по определено време. По-точно би било, че даден продукт се търси предимно през определен период от годината. Такъв е примерът с парфюмерията, когато търсенето за нея е предимно Декември и Януари под форма на стъклени флакони и Юли и Август-предимно под форма на дезедоранти и рол-они.

Как  и къде се произвеждат и тестват вашите продукти ?

Продуктите се произвеждат във фабрика „Евтерпа“, разположена в Тракийската низина в центъра на България. Тестват се само на хора, които са доброволци.

Какво е мнението ви за тестването върху животни ?

Неприемливо. Нямаме таква практика.

Много хора смятат, че био и натуралната козметика е нетрайна. Вярно ли е това, изискват ли продуктите по-специално съхранение?

Въпросът е много относителен. Има козметични продукти, които са с изцяло естествени, органични суровини и нямат нужда от консервиране. Издържат години наред без да променят своите характеристики(това са предимно маслени продукти, например розово масло, което издържа над 100 години). По-нетрайни са тези, в които има вода и ако се произведат без консервант, в зависимост от съхранението, издържат от 1 седмица до няколко месеца. Обикновено съхранението на хладно удължава срока на годност-при около 4 градуса.

Предлагате ли възможност за консултация преди покупка според типа кожа или проблемите на клиента?

Да, фирмата има фейсбук страница-Evterpa. Отговаряме на всички въпроси, консултираме хората, препоръчваме определени продукти.

Какво ще препоръчате за сезон пролет/лято?

След зимния сезон и ситуацията с вирусите изтощението винаги има нужда от подхранване и регенерация.

На първо място за косата препоръчваме шампоан с копринени протеини, маска, балсам.

За лицето препоръчваме хидро крем.

Често след зимния сезон има косопад. Тук препоръчваме шампоан против косопад, както и серум против косопад,серум за ускорен растеж.

Със затоплянето на времето се появяват пигментни петна по лицето-препоръчваме избелващ крем.

За приятно настроение сме направили нови, сладки дезедорантчета по 75 мл-„Back to 18“ и “Shared dream”.

Ако трябва да заминем на почивка и можем да вземем само 5 продукта с нас, кои да бъдат те?

Зависи от типа почивка,индивидуално е,но за лятна ваканция например- слънцепредпазен крем за лице, лосион след слънце, шампоан ,балсам, дезедорант.

Има ли продукти, които са подходящи за пътуване/ пренасяне и такива, които не са?

Всички продукти,които са 50/100мл ,са подходящи за пренос с раница,чантичка и тн.

Колко време трябва да ползваме даден продукт, преди да видим резултат?

Слънцезащитните продукти действат незабавно, както и парфюми, дезедоранти. Подхранването, възстановителният ефект  при балсами, шампоани, маски изисква 2,3 ползвания. Продуктите против косопад изискват 4,5 процедури. Лосионите против гъбички-няколко седмици. Кремовете за лице, балсамите за ръце тяло и тоалетните млека изискват поне 2/3 апликации, за да направят кожата копринено мека.

Каква е философията на вашия бранд с няколко изречения?

Евтерпа не е бранд за масова употреба. В производството на всеки продукт има детайл и внимание. Продуктите на Евтерпа вършат добра работа и създават наслада при употреба без да натоварват бюджета на хората излишно.

Мотото ни е : „Вярвай в любовта“.

Кои са лично вашите топ три продукта?

Разработката на един продукт и в последствие внедряването му в производството е дълъг процес.

Един от продуктите,който изисква специално внимание, е парфюм „Wonderful life“.

В рецептурата му участва световно известното българско розово масло.

На второ място бихме сложили „Hydro creme.

Този продукт се изнася в големи количества в Западна Европа и съдържа хиалуронова киселина и Q10.

И на трето, но не на последно място,поставяме „Hair Mask“ с арганово масло и кератин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *