Митове за дрехите втора употреба

Като блогъри, стилисти и потребители на магазините за дрехи втора употреба, ние много често сме се сблъсквали с различни предразсъдъци по темата. Много се радваме, че все повече хора разбират значението на пазаруването от секънд хенд магазини. Ние проведохме лекция и уоркшоп по темата в рамките на Green Fashion Days, като в края отговаряхме на въпроси относно най-разпространените митовете. Останахме много учудени, колко хора все още не са наясно и вярват на различни грешни твърдения. В тази статия ще обобщим и ще разбием митовете по темата.


Мит №1: В магазините за секън дхенд се предлагат само остарели дрехи и колеции


Ще се изненадате, но в магазините за секънд хенд има много нови модели. Предлагат се находки, които няма къде да откриете, напълно нови или в отлично качество. Истината е, че всъщност често скъпите дрехи и стоки, предлагани в моловете у нас, вече не са актуални. В магазините за дрехи втора употреба може да откриете дрехи на много луксозни марки на страхотни цени. Може да се уверите и да разгледате сайта на „Мания“- https://mania.bg/ . Там може да изберете между висок, среден и икономичен клас брандове, което е много удобно. Ежедневно на Mania.bg се зарежда специална селекция от маркови секънд хенд продукти, както и нови OUTLET стоки. В избрани магазини може да откриете голямо разнообразие от нови дрехи и обувки на известни марки. Може да получите повече информация от тук


Мит №2: Дрехите в магазините втора употреба са мръсни и нехигиенични


Напълно грешно твърдение! Всяка една партида внесена на територията на България, по закон е съпроводена със санитарен сертификат, удостоверяващ нейната дезинфекция. Тези от вас, които поставят здравето си на първо място, могат спокойно да пазаруват от магазини за секънд хенд облекло. От личен опит ви гарантираме, че дрехите и аксесоарите там са напълно хигиенични. За съжаление ние сме оставали изключително много пъти разочаровани от видяното в големи магазини на известни брандове относно хигиената и запазването на дрехите.


Мит №3: Дрехите втора употреба са само за хора с ниски финансови възможности


Нищо подобно! Магазините за секънд хенд се посещават от всички. Има клиенти с високи, средени и по-ниски доходи. Доста хора търсят уникални модели или дрехи, с които да създадат оригинални визии. Отново от опит ви гарантираме, че дрехите, които се предлагат в секънд хенд магазините, не могат да се намерят по магазините за конфекция. Друго предимство на дрехите втора употреба е качеството им. Както споменахме, може да откриете различни марки от висок клас, които няма как иначе да си позволите.


Мит №4. В магазините за дрехи втора употреба всичко e само по една бройка и няма размери


Отново напълно грешно! Съвременният пазар на секън дхенд дрехи е различен от този преди 10 години. В наши дни се предлага изключително богато разнообразие от дрехи и размери. Разбира се, има и специфични размери дрехи в отделни секции, за да могат всички клиенти да намерят подходяща за тях дреха. Може да се уверите в това в сайта на „Мания“, където може да избирате дрехите си по размер от 0/S до 6 XL.


Мит №5. Дрехите от магазините за втора употреба имат „лоша енергия“


Това беше едно от най-абсурдните твърдения, които чухме на нашия уоркшоп. За него няма какво повече да добавим освен този въпрос. А дрехите, които се произвеждат от деца, работещи по 16 часа за по 3 долара на ден в страните от Третия свят, по-добра енергия ли имат?
Надяваме се, че разбихме най-често срещаните митове относно пазаруването от секънд хенд магазините. Искаме отново да напомним, че освен, че се сдобивате с уникални артикули и спестявате, вие сте полезни и за природата.

Ако искате и вие да откриете модни съкровища, които да направят стила ви уникален, не губете време – влезте на https://mania.bg/ .Имате уникалната възможност да се възползвате от редица намаления всеки ден, и от нашия персонален код ATD50 за 55% отстъпка !

* Постът е в колаборация с „Мания“

*линк към общите условия: https://mania.bg/page/promo-mania

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *