Как да си създадем домашен фитнес?

Създаването на домашен фитнес е идеалният избор за тези, които искат да спортуват от комфорта на собствения си дом.

Това е страхотен вариант, ако искате да поддържате добра физическа форма по време на карантината. Дори и да нямате много място в дома си, има много начини за изграждане на домашен фитнес, който не изисква голямо пространство или знания за изграждане.

Вашият домашен фитнес трябва да е създаден така, че да ви вдъхновява, мотивира и да ви позволява да и звлечете максимума от тренировките си.

Ето и няколко простички съвета как да постигнете това.

1. Избор на пространство за трениране

Първата стъпка към изграждането на домашен фитнес е изборът на пространството, в което ще тренирате. Но преди да направите това, има някои неща, които трябва да имате предвид:

Колко място имате в дома си

В идеалния случай, когато изграждате домашния си фитнес, ще имате зона, предназначена само за тренировка. Ако обаче живеете в по-малък дом, може да не успеете да направите това. Ако случаят е такъв, изберете зона във вашия дом, в която има достатъчно място, за да можете да тренирате, без да нарушавате други пространства. Най-често може би ще ви се наложи да използвате всекидневната.

Ако имате стая за гости или такава, която не ползвате често, то това би бил най-добрият избор за създаване на пространство за тренировка.

Какви тренировки ще правите

Помислете за стила на тренировките, които ще правите. Например, ако правите силова тренировка у дома с много екипировка, ще ви е необходимо много повече място, отколкото ако просто правите кардио или HIIT тренировки с малко или никакво оборудване. Помислете за видовете тренировки, които ще правите, преди да изберете пространството, за да се уверите, че ще имате достатъчно място да тренирате удобно.

Уверете се, че пространството ви харесва

Важно е да харесвате избраното от вас пространство за трениране. Независимо дали това означава да имате отделена стая или да тренирате във всекидневната си, не забравяйте да подредите пространството си така, че всъщност да ви харесва да сте в него. Ако не обичате да ходите в домашния си фитнес, няма да ви харесва да тренирате в него.

2. Оборудване за домашен фитнес, за да започнете

Следващата стъпка в направата на вашия домашен фитнес е да определите какво оборудване ще трябва да използвате. Това зависи от вида тренировка, която ще правите, или дали ще правите комбинация от стилове. Има някои фитнес уреди, създадени специално за кардио, други за силова тренировка, а други и за двете.

3. Обзаведете своето пространство

След като разберете кое оборудване ще използвате, можете да започнете да обзавеждате своето пространство. Важно е да подготвите своето пространство, така, че винаги, когато искате да тренирате, да не се налага да размествате всичко.

Вземете огледало в цял ръст

Ако разполагате с пространството, чудесно допълнение към домашния ви фитнес е инсталирането на огледало в цял ръст. Това не е от суета: огледалото в цял ръст има две важни цели. Първата е, че ще можете лесно да наблюдавате стойката си, за да се уверите, че правите правилно упражненията, а втората е, че огледалата добавят повече светлина в една стая, което я прави да изглежда по-просторна.

Организирайте пространството

Уверете се, че пространството е добре подредено. Трябва да имате достатъчно място, когато тренирате, за да се чувствате напълно комфортно в домашния си фитнес. Колкото по-удобно се чувствате в домашния ви фитнес, толкова по-голяма е вероятността да бъдете мотивирани да тренирате.

Подредете фитнес оборудването си

Подредете фитнес оборудването си така, че да ви е под ръка. Когато правите тренировка не трябва да се налага да търсите къде сте оставили гиричките или въжето. Ако например използвате само малки тежести и йога постелка, може да не ви е необходим шкаф за съхранение, в който да ги оставяте, когато не се използват. Ако обаче инвестирате в по-големи предмети като щанга и тежести, лежанка или различни уреди, те ще се нуждаят от постоянно място във вашия домашен фитнес

4. Поддържайте вашия домашен фитнес чист и обезопасен

Важна част от направата на домашния ви фитнес е да направите  средата си чиста и безопасна. Това гарантира, че няма да има произшествия или наранявания.

Уверете се, че имате спрей, с който да почиствате оборудването си след употреба.

Винаги след употреба поставяйте оборудването си на сигурно  и безопасно място. Това може да означава да го поставите в шкаф. Не оставяйте никакво оборудване, което да лежи наоколо, защото може да бъде опасно.

Следвайте тези прости правила и ще изградите един страхотен домашен фитнес, в който ще ви е приятно да тренирате.

Ако се чудите, от къде да се сдобиете с фитнес уреди и аксесоари за домашните си тренировки, ние ви препоръчваме да ги поръчате от https://pulsegymshop.bg

1 thought on “Как да си създадем домашен фитнес?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *