Какво фитнес оборудване ни трябва, за да тренираме у дома?

Ако желаете да тренирате у дома си, със сигурност ще трябва да се снабдите с фитнес оборудване. Какво фитнес оборудване трябва да подберете?

Това зависи от стила тренировка, която ще правите, или дали ще правите комбинация от стилове. Има някои фитнес уреди, създадени специално за кардио, други за силова тренировка, а трети и за двете.

В тази статия ще ви запознаем с необхдимото фитнес оборудване за основните стилове тренировки, които може да правите у дома.

Оборудване за кардио тренировки

За кардио тренировки има няколко различни екипировки, в които можете да инвестирате. Основното оборудване, което може да искате за настройка на вашия домашен кардио фитнес включва:

Въже за скачане

Въже за скачане е перфектното кардио средство, което да имате у дома. Ако искате да правите кардио тренировки у дома, но не искате да инвестирате в бягаща пътека, въжето за скачане увеличава сърдечната честота, точно както тичането. Можете да използвате въжето за скачане и за загрявка на вашата тренировка или като част от HIIT тренировка.

Постелка за йога

Мека постелка за йога ще ви помогне да защитите ставите си при кардио упражненията.

Тежести за крака

Тежестите за крака са чудесно допълнение към почти всяко упражнение. Добавяйки съпротивление, вие ще  направите вашата кардио тренровка, още по предизвикателна.

Ластици

Упражненията с ластици помагат за изграждането на обща сила и издръжливост във вашите кардио тренировки.

Фитнес оборудване за силова тренировка

За силовите тренировки има няколко различни фитнес аксесоари, в които можете да инвестирате, за да извлечете максимума от тренировките си.

Дъмбели

Дъмбелите придават тежест и устойчивост на почти всяко движение, което ги прави невероятно универсално допълнение към домашния ви фитнес. Ако нямате достъп до дъмбели, винаги можете да замените с домакински предмети.

Пудовки

Пудовките са чудесни за това, че правят упражненията за долната част на тялото по-предизвикателни.

Щанга и тежести

Щангата и тежестите изискват много повече място от дъмбели или пудовки, но ако имате достатъчно г пространство в дома си, ви съветваме да инвестирате в тях. Тренировката с тях ще ви позволи да прогресирате по-бързо.

Fitball

Фитболът е чудесна инвестиция за домашния ви фитнес, особено за да правите основни упражнения. Фитболите заемат доста малко място, но са полезен фитнес аксесоар, който ще ви даде разнообразие от нови упражнения, които да правите у дома. Фитболът е чудесен помощник за упражненията за плосък корем.

Права лежанка

Правата лежанката е полезна както за силови тренировъчни движения, така и за кардио движения.

Фитнес оборудване за стречинг и възстановяване след тренировка

И накрая, важно е да инвестирате в елементи за възстановяване след тренировка. Въпреки че не се нуждаете от оборудване, за да правите разтягания, има някои елементи, които могат да помогнат за подобряване на сесиите ви за възстановяване:

Постелка за йога

Постелките за йога са полезни за разтягане, за подпомагане на коленете и ставите и омекотяване на всякакви твърди настилки.

Фоумролер (валяк за тренировки)

Фоумролерът е полезно средство за възстановяване, което ви позволява да разтегнете мускулите си и да намалите мускулната треска. С него може да правите и силови тренировки. Прочетете кои ето тук.

Прочетете и статията ни как да си създадете домашен фитнес тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *