Защо White Water – Бялата вода е толкова специална

Защо избираме White Water – Бялата вода

Водата е универсален елемент за поддържането на баланса в тялото ни и живителен източник на енергия, здраве и красота. Ползите от приема на вода са многобройни, но в тази статия искаме да ви разкажем защо ние от Atidora избираме White Water – Бялата вода.

Като сертифицирани нутриционисти, ние обръщаме изключително внимание на продуктите, които консумираме и препоръчваме. От опит забелязваме, че доста хора приемат, че всички води са еднакви и не обръщат особено внимание на водата, която приемат. Това трябва да се промени, защото всяка вода има своите свойства, предимства и за съжаление, някои притежават и редица недостатъци. По-надолу ще разберете защо ние избрахме да консумираме White Water – Бялата вода.

Древна тракийска легенда разказва за сребърно находище в подножието на Рила, в земите на тракийското племе беси. През него течала вода, която стигала чак до полите на планината и бликала в естествен извор. Траките скоро открили, че водата от този извор има пречистващи и освежаващи свойства. Днес на това място се издига фабрика, построена по най-модерните европейски и световни стандарти. Тук се бутилира “Бялата вода” – легендарната вода от тракийските предания.

White Water – Бялата вода е минерална вода, която извира от 515 м. дълбочина в района на гр. Долна баня, в подножието на Рила. Бутилира се в екологично чист район, в модерна фабрика, изградена с изцяло български инвестиции през 2012 г. Общата застроена площ на завода е 3000 кв. м., състояща се от 4 цеха, 5 бутилиращи линии с капацитет 10 000 бутилки на час и средно 100 милиона литра годишно.

Както знаете, нашият блог е платформа, която подкрепя българските брандове и производители. Това е първата причина да се спрем на White Water – Бялата вода. При наличието на толкова различни чуждестранни води и напитки на пазара, ние избираме да подкрепим тази страхотна българска вода, защото вярваме, че трудът и качеството заслужават специално отношение.

ГАРАНЦИИ ЗА КАЧЕСТВО

Качеството на White Water – Бялата вода се следи на всеки етап и затвореният процес от бутилиране до транспортиране дава допълнителна гаранция за запазване на водата чиста от извора до момента на консумация. Специалисти от  сертифицирана високотехнологична лаборатория ежедневно следят качеството на водата чрез множество микробиологични и химични анализи. Всички процеси са допълнително оптимизирани в съответствие с изискванията на ЕС и БДС. Като гаранция за поддържането на най-високи производствени стандарти, дружеството притежава сертификати ISO 9001; ISO 45001; FSSC 22000; HACCP; ISO 22301.

НИСКА МИНЕРАЛИЗАЦИЯ

Със своята ниска минерализация от 154 mg/l White Water – Бялата вода е подходяща за всекидневна употреба от цялото семейство.

pH 9,23

Със своето високо pH White Water – Бялата вода е една от най-меките и естествено алкални води в България. Алкалната вода е предпочитана заради множеството си ползи. Важно е да бъдем наясно със състава на водата, която пием, за да знаем дали се налага да изберем друга марка с по-ниско количество на флуорид.  Както твърдата, така и меката вода имат своите предимства – меката вода е нежна към кожата, предотвратява кожните заболявания, а твърдата вода със съдържание на минерали може да предотврати сърдечни заболявания, понижава кръвното налягане и прави костите ни по-здрави с приема на калций.

Знаем за вредите на твърдата вода в бита ни – оставя след себе си котлен камък и не е полезна за поливане на цветя. Но полезна ли е за ежедневна консумация? Твърдата вода е с високо съдържание на минерали, обикновено калциеви и магнезиеви (Mg2+) йони, и в някои случаи други разтворени елементи като бикарбонати и сулфати. В някои случаи твърдата вода може да ни създаде здравословни проблеми, като например – суха кожа и коса. Това се случва заради натрупването на калциеви и магнезиеви соли, които са във водата. Твърдата вода блокира порите и причинява възпаление на кожата. Противоположното понятие е мека вода – вода с ниско минерално съдържание, но с голяма концентрация на натрий. Тя не променя вкуса си при загряване и не създава проблеми с бъбреците.

Именно постоянството във вкуса е едно от големите предимства на White Water – Бялата вода. Тя е сред по-меките минерални води в България. Има стабилен физико-химичен състав и свойства и е богата на сребърни йони, а общата ѝ минерализация е 154 mg/l.

СРЕБРО

В химичния състав на White Water – Бялата вода се съдържат сребърни йони. Среброто има естествени пречистващи свойства. Дори древните медици са знаели, че среброто притежавадезинфекциращи и антисептични свойства. Днес това се обяснява от науката – сребърните частици блокират инфекциозните процеси и подпомагат естествената защита на нашия организъм. Според дългогодишни проучвания среброто действа върху ензима, който използват патогенните микроорганизми, и по този начин спира тяхното размножаване. Така се стига до „задушаване“ на микроорганизмите. Твърди се, че сребърната вода унищожава стотици болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, множество инфекции, възпаления, помага при изгаряния и следоперативно възстановяване. За разлика от повечето лекарства обаче сребърната вода не потиска, а подкрепя имунната система. 

ПОДХОДЯЩА ЗА ЗА ДЕЦА

Химичният състав на White Water – Бялата вода я прави подходяща за пиене от бебета и малки деца. White water – Бялата вода има ниско съдържание на флуор в състава си и е подходяща за ежедневна употреба.

ЛЕСНО ДОСТЪПНА Е

Красивите дизайнерски бутилки с тюркоазено лого могат да се открият в търговската мрежа и избрани заведения, а чрез сайта можете да поръчате вода за своя дом, офис или събитие. White Water – Бялата вода се предлага в различни разфасовки от 0,33 л. до 19 л.

ЕКО ИДЕЯ

Както знаете, нашият блог е с еко насоченост и сме възхитени, че и от екипа на White Water – Бялата вода са помислили как да бъдат полезни за природата. Техните бутилки са рециклируеми и през 2020 г., водени от грижа за природата и най-модерните тенденции, ще представят на пазара стъклена бутилка в луксозно изпълнение, но на достъпна цена.

НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО, СТРАХОТНО СЪОТНОШЕНИЕ ЦЕНА – КАЧЕСТВО!

Грижата за здравето ни отвътре-навън не бива да се подценява, а добрата хидратация е особено важна за цялостното ни състояние. Като треньори и активно спортуващи, ние отделяме голямо значение на хидратацията. Тъй като имаме много въпроси от ваша страна, решихме в поредица от постове, статии, видеа и снимки да ви разказваме повече по темата.

Много сме щастливи, че именно White Water – Бялата вода ще бъде наш партньор в това начинание!

Снимки: White Water – Бялата вода, Atidora

2 thoughts on “Защо White Water – Бялата вода е толкова специална

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *